“Trucuri” pentru combaterea stresului

o-STRESS-facebook

Denumit şi boala secolului 21, stresul este factorul care declanşează din ce în ce mai multe afecţiuni, afectându-ne sănătatea şi starea psihică.

Ce  este stresul?

Stresul este o reacţie normală a psihicului la anumite evenimente şi situatii care ne afectează echilibrul. Menit să ne protejeze, stresul este cel care ne ţine concentraţi, ne da energie, puterea de a acţiona sau chiar de a ne apăra viaţa ori interesele. Ȋn momentul în care doza de stres e prea intensă şi de prea mare durată, sănătatea e în pericol.

Care sunt semnele pe care ni le dă organismul că se află la limita rezistenţei? Iată câteva dintre ele:

– ai pierderi de memorie;

– nu te mai poţi concentra corespunzător;

– simţi o stare de iritabilitate şi agitaţie;

– eşti nervos;

– mănânci ori prea mult, ori prea puţin;

– ai insomnii;

– ţi-ai pierdut apetitul sexual;

– ai dureri în piept şi palpitaţii;

– simţi nevoia să te izolezi şi ai stări de depresie.

De ce esti stresat?

Factorii care declanşează stresul sunt nenumăraţi şi foarte variaţi. Obişnuim să credem că e vorba doar despre situaţii cu potenţial negativ, ignorând faptul că şi momentele fericite, de tipul unei căsătorii sau al naşterii propriului copil, ne dau serioase bătăi de cap. Totuşi e bine de ştiut: ceea ce pentru unii poate părea stresant şi chinuitor va fi pentru alţii doar un simplu fapt de viaţă, pe lângă care trec fără să aibă vreo problemă. Totul depinde de percepţia fiecăruia şi de nivelul de rezistenţă a psihicului la factorii stresanţi.

Ȋnsă cele mai comune situaţii care creează probleme sunt:

– dificultăţi financiare;

– greutăţi la locul de muncă;

– neînţelegeri în viaţa de cuplu;

– problemele de sănătate sau pierderea unei persoane dragi;

– pierderea locului de muncă.

Ȋţi propun în continuare câteva “trucuri” care te pot scăpa de stres:

  1. Vitaminele B sunt esenţiale în lupta cu stresul. Majoritatea formulelor de multivitamine conţin toată gama: B1, B, B3 (PP), B5, B6, B7, B9, B12, fiecare cu rolul său în recâştigarea forţei fizice şi psihice. Un astfel de complex l-am descoperit la Verdex, se numeşte  Antistres ( îl găseşti aici http://verdex.ro/product/verdex-antistres/ ) Pe lângă întreaga gamă de vitamin B, Antistress de la Verdex mai conţine şi calciu, magneziu, valeriană, pasiiflora, roiniţă şi multe alte substanţe benefice ce te ajută să lupţi cu stresul.

Verdex-antistress-box-600x600

  1. Atenţie la alimentaţie! Fii foarte atentă la dietele drastice, extenuante! Dacă nu sunt urmate cum trebuie, aceste regimuri alimentare se pot întoarce împotriva ta, secătuind organismul de toate vitaminele şi mineralele.

Eat-Healthy

  1. Suplimente cu ginseng. Ginsengul este foarte bogat în vitamine, minerale, glucide, lipide, aminoacizi esenţiali, uleiuri eterice, steroli, enzime, saponine, antioxidanţi, care îi conferă nenumărate proprietăţi terapeutice. Te ajută să te adaptezi la schimbările de mediu şi la stres, este un energizant şi un vitalizant extrem de eficient.
  1. Un alt mod de a combate stresul este mişcarea. Pentru obţinerea unor rezultate cât mai bune, sunt indicate activităţile lejere. Alege plimbările, cât mai departe de locurile cu trafic intens. Ȋn acest fel, se oxigenează ţesuturile corpului, iar muşchii acumulează acel minimum de oboseală care te va ajuta să adormi.

  1. Petrece timp cu familia şi prietenii! Este cel mai un remediu împotriva stresului. Vorbeşte deschis despre lucrurile care te stresează. Prietenii şi familia îţi vor da cele mai bune sfaturi. Iar momentele trăite alături de ei te vor face să înţelegi că nu eşti singură şi că, oricât de greu îţi va fi, ai destui umeri pe care să poţi plânge.

1016100_web

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s